Wegwijzer Voorkeursformaten

Over de Instellingspagina

Via de Instellingspagina verzamel je je eigen beleid en ontdek je het beleid van andere instellingen.

De instellingspagina biedt een overzicht van de beleidskeuzes van een organisatie voor het beheer van bestandsformaten. De Instellingspagina verbindt Stappenplan, Register en Instellingspagina: uitkomsten van het Stappenplan vind je terug op de Instellingspagina en bij het betreffende bestandsformaat in het Register. Met het overzicht van bestandsformaten en instellingen kun je zien welke organisaties dezelfde bestandsformaten in huis hebben. Zo kun je samenwerking opzoeken bij preserveringsstrategieën zoals emulatie en conversie. Met de contactgegevens van de betreffende organisatie op de instellingspagina is het contact snel gelegd.

Hoe werkt de Instellingspagina?

OverdePagina.png
  • Overzicht voorkeursformaten

Overzicht voorkeursformaten biedt een overzicht van alle bestandsformaten die door een of meerdere instellingen zijn gekozen. Je kunt op deze pagina zoeken naar een bestandsformaat. Door op de naam van een organisatie te klikken, kom je tot de Instellingspagina van deze organisatie. Je kunt vervolgens zien het desbetreffende bestandsformaat een voorkeursformaat, geaccepteerd formaat of niet-ondersteund formaat is.

  • Overzicht instellingen

Overzicht instellingen biedt een overzicht van alle organisaties die een Instellingspagina hebben aangemaakt. Door het klikken op de naam van de instelling, word je geleid naar de Instellingspagina van deze organisatie.

Nog geen eigen Instellingspagina?

Iedere instelling is vrij om een eigen pagina aan te maken en zelf te beheren. Per instelling is één Instellingspagina mogelijk. Heeft je instelling nog geen account? Neem contact dan met ons op via info@wegwijzervoorkeursformaten.nl en ontvang inloggegevens voor je eigen Instellingspagina.