Wegwijzer Voorkeursformaten

Wie zijn wij?

Expertisegroep.png

De Wegwijzer Voorkeursformaten is ontwikkeld door de Expertisegroep Voorkeurformaten, een overleg van deskundigen op het gebied van bestandsformaten. Doel van de Expertisegroep is om samenwerking en deskundigheid te bevorderen. Bovendien zorgt de Expertisegroep voor het inhoudelijk beheer van de wegwijzer. Zo creëert ze bewustwording bij de erfgoedinstellingen om met dit onderwerp aan de slag te gaan en is het onderhoud aan de bouwstenen verzekerd. De expertisegroep wordt gecoördineerd door de beheerder van de Wegwijzer.

De Expertisegroep bestaat uit inhoudsdeskundigen van DANS KNAW, EYE Filmmuseum, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Stadsarchief Amsterdam:

Beheerders

De Wegwijzer is in beheer van de samenwerkende Regionaal Historische Centra (RHC's). De samenwerkende RHC's voeren gezamenlijk beheer uit op de Wegwijzer Voorkeursformaten en de Expertisegroep Voorkeursformaten.

Deelnemers zijn:

Partner 2.png

Contactpersoon namens de samenwerkende RHC's voor beheer van de Wegwijzer Voorkeursformaten en de Expertisegroep Voorkeursformaten is Hans Laagland (Tresoar).

Contact

Heb je vragen over de Wegwijzer Voorkeursformaten? Wil je meer weten over de activiteiten van de Expertisegroep Voorkeursformaten? Of heb je ideeën voor samenwerking? Zie je verbeteringen voor de Wegwijzer? Neem dan contact met ons op via het algemene e-mailadres: info@wegwijzervoorkeursformaten.nl