Wegwijzer Voorkeursformaten

Colofon

Versie door Hlaagland (overleg | bijdragen) op 31 mrt 2021 om 09:32
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


De Wegwijzer Voorkeursformaten is gerealiseerd in een project van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Bij dit project waren rechtstreeks betrokken: Netwerk Digitaal Erfgoed, DANS KNAW, EYE Filmmuseum, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Stadsarchief Amsterdam, Tresoar en ArchiXL.

Data

De data (gegevens over de bestandsformaten) zijn geschikt gemaakt voor het onderdeel Doorzoek Register op toepassingsgebied van de Wegwijzer. Voor de data is gebruik gemaakt van PRONOM als uitgangspunt. PRONOM is een database van The National Archives met informatie over bekende bestandsformaten en de ondersteunende softwareproducten. De gegevens van PRONOM zijn verrijkt met de Digital Preservation Risk Matrix die is opgesteld door U.S. National Archives and Records Administration (NARA).

Afbeeldingen

Afbeeldingen uit de Wegwijzer zijn afkomstig uit Stadsarchief Amsterdam. Afbeeldingen zijn vervaardigd door de Nederlandse tekenaar Christiaan Andriessen (1775 - 1846).

Licentie

De teksten van de Wegwijzer zijn vrij toegankelijk. De inhoud mag worden gebruikt mits de licentievorm van de leeromgeving in acht genomen wordt. Deze is een CC BY-SA 4.0 licentie. De gebruiker mag de content uit de Wegwijzer Voorkeursformaten voor eigen doeleinden delen en bewerken onder de voorwaarde dat de maker vermeld wordt en afgeleide werken ook onder gelijke voorwaarden gedeeld worden.

  • Licentie data:

data uit PRONOM zijn hergebruikt in overeenstemming met de Open Government License van The National Archives. Data uit Digital Preservation Risk Matrix zijn hergebruikt in overeenstemming met de CC0 licentie van U.S. National Archives and Records Administration.

  • Licentie afbeeldingen:

De afbeeldingen zijn hergebruikt in overeenstemming met Publiek Domein licentie.

Toegankelijkheidsverklaring

Wij willen dat iedereen onze website kan gebruiken, op welk apparaat dan ook. Daar werken we nu hard aan. Wanneer we een officiële Toegankelijkheidsverklaring hebben, zullen we deze online zetten. Heb je nu al vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar info@wegwijzervoorkeursformaten.nl